Een inspanningstest is er voor iedereen die sport, of (weer) wil gaan sporten. En dus ook voor mensen die herstellen van een ziekte of patiënten met een chronische aandoening die willen gaan sporten en willen weten hoe belastbaar ze zijn. Kortom: voor iedereen die advies wil voor zijn/haar sport.

Het inspanningsonderzoek vindt plaats op de fietsergometer of de loopband. Onder beide omstandigheden is het ECG direct te beoordelen en kan (onverhoopt) worden ingegrepen bij klachten of afwijkingen. Bij een directe zuurstofmeting kan met geavanceerde apparatuur de aanpassingen van de luchtwegen, hart, bloedsomloop en spieren aan de intensieve inspanning worden vastgelegd. Het conditiegetal (omslagpunt) en adviezen over de hartfrequentie, waarop de verschillende trainingsintensiteiten het beste kunnen worden uitgevoerd, behoren ook bij de bespreking en de schriftelijke rapportage.

Objectieve inspanningsdiagnostiek is zowel voor de topsporter als de beginnende sporter van belang om advies op maat te krijgen. Met verantwoord sporten op hoog of lager niveau kunnen overtraindheid, overbelasting- en gezondheidsklachten worden voorkomen. Dit vergroot het sportplezier en sportniveau!
Ook inspanningsgerelateerde klachten zoals vermoeidheid, benauwdheid, hartkloppingen en overtraindheid kunnen met objectief inspanningsonderzoek verder worden gediagnosticeerd.

 

SMCP werkt samen met  tegenkracht logo retina